Цілих 80 хвилин тривала розмова канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Франції Емманюеля Макрона і російського бункерного президента Путіна.

Як повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу уряду ФРН, Путіна намагалися переконати в тому, що він зобов'язаний негайно вивести війська з мирної України і зупинити знищення цієї країни.

Розмова, як повідомила німецька прес-служба, відбулася з ініціативи двох європейських лідерів. Шольц і Макрон зажадали від Путіна негайного припинення вогню в Україні і виведення з неї російських військ.

"Канцлер Німеччини і президент Франції... закликали президента Росії до серйозних прямих переговорів з президентом України і пошуку дипломатичного вирішення конфлікту", – йдеться в повідомленні.

Російські пропагандистські медіа повідомили з посиланням на прес-службу Кремля, що Путін в розмові з Шольцем і Макроном "підтвердив відкритість російської сторони до відновлення діалогу", заявив, що переговори знаходяться "в замороженому стані з вини Києва", і що "труднощі з поставками продовольства – наслідок помилкової політики Заходу і антиросійських санкцій", в тому числі "накачування України західною зброєю", а також про "налагодження мирного життя на Донбасі".

Читайте також:

Перетворять на "окрошку": США видали Україні"зброю відплати". Путін не очікував.

Путіна удавлять: Генштаб РФ спеціально "злив" дані про втрати Росії. Це рекорд.

Попередьте близьких: в озерах небезпечно купатися. Росіяни залишили "пастки".