Українським захисникам прийде чергова партія закордонної допомоги, яка дозволить "кришити" російських окупантів на Донбасі.

Як повідомляє ТСН з посиланням на видання New York Times, інформацію про постачання Україні реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) вже підтвердили кілька офіційних осіб у США.

Про передачу важкого озброєння Штати оголосять наступного тижня, сказав один зі співрозмовників видання.

Чиновники не уточнили, які саме ракети до РСЗВ отримає Україна, проте Пентагон найчастіше використовує блоки M31 GMLRS-високоточна зброя з супутниковим наведенням, здатна нести ракети, потужність яких еквівалентна 500-фунтовій авіабомбі (близько 226 кг — ред.). Дальність польоту становить понад 64 кілометрів, що значно перевищує радіус дії будь-якої з артилерійських машин, що використовуються українською армією.

Також, згідно з планами Адміністрації президента США Джо Байдена, в пакет допомоги додадуть РСЗВ HIMARS, які пересуваються на шасі колісних вантажівок, повідомили виданню американські чиновники.

Журналісти відзначили, що HIMARS здатна переносити шість ракет M31 або одну велику керовану ракету, а також швидко пересуватися після пострілу.

Блок попередньо завантажених в одноразові пускові труби ракет може легко встановлюватися на вантажівці. У російських артилерійських системах ракети повинні завантажуватися по одній, тому перевага в цьому питанні буде на українській стороні. Всі шість ракет можна запустити протягом секунд і вони здатні завдати противнику такої ж шкоди, як авіаційний удар керованими боєприпасами.

Читайте також:

Росіяни хрестяться: Україні дали "знищувачів" кораблів і "пекельні гаубиці".

Ось це знахідка: в море виловили сюрпризи з крейсера "Москва". Фото.

Постраждають в першу чергу: астролог назвав українські міста, в яких буде небезпечно.