Міністр оборони України Олексій Резніков обрадував найважливішим повідомленням про те, що Україна успішно використовує три види 155-мм артилерії – гаубиці М777, гаубиці FH70, САУ CAESAR. Крім того, до нас вже надійшла самохідна артилерійська установка М109.

При цьому, за словами Рєзнікова, наші захисники отримають протикорабельні ракети Harpoon, які зможуть знищувати Російські крейсери та інші військові кораблі.

Про це Рєзніков повідомив у Facebook.

"На передовій вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ CAESAR. Уявити це ще в березні було просто нереально. Але сьогодні це вже реальність, що стала наслідком великої командної роботи на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським.

Радий повідомити новину - парк артилерії 155-мм калібру поповнюється.

В Україну вже надійшло САУ М109 однієї з модифікацій. Це дуже якісна техніка. І її надходження стало результатом кооперації декількох країн.

Також хочу повідомити, що берегова оборона нашої держави не просто буде посилена ракетами Harpoon - їх застосовуватимуть підготовлені українські команди. Упевнений, що бойове братство Гарпунів і наших Нептунів допоможе звільнити і знову зробити наше Чорне море безпечним, в тому числі – надійно захистити нашу Одесу.

Надання цих ракет також стало результатом співпраці декількох держав, що дозволило нам отримати "гарпуни" від Датських партнерів за участю британських друзів. Я вже не раз відзначав британське лідерство і особливі зусилля мого друга і колеги – великого друга України Бена Уоллеса.

Серед останніх надходжень слід згадати понад 100 американських БПЛА різних типів.

Як будь-який міністр на моєму місці, я хотів би, щоб зброї було набагато більше і ще позавчора. Бо мова йде про життя наших людей", - зазначив Резніков.

Читайте також:

Ось це знахідка: в море виловили сюрпризи з крейсера "Москва". Фото.

Постраждають в першу чергу: астролог назвав українські міста, в яких буде небезпечно.

Путін відправляє в Україну "батальйон смертників". Інших варіантів немає.