Весь світ уже давно зрозумів, що Росія погрожує ядерною зброєю, бо це її єдиний козир впливу на світове співтовариство та один із етапів інформаційної війни. Так, у квітні, наприклад, депутат Держдуми РФ Михайло Делягін погрожував ядерним ударом по Азербайджану, а Глава Роскосмосу Дмитро Рогозін неодноразово говорив про удар стратегічним ракетним комплексом по Фінляндії та Швеції у разі їхнього вступу до НАТО. Поважні військові експерти переконані, що загрози про ядерну зброю лунатимуть до кінця війни, бо всі плани Путіна в Україні зазнали краху.

27 травня у зверненні до політиків і народу Індонезії Президент України Володимир Зеленський вкотре розповів, що чого може призвести ядерний шантаж РФ. Так, глава української держави наголосив, що російські державні пропагандисти відкрито погрожують світові ядерною зброєю, бо не вірить, що міжнародна спільнота здатна притягти до відповідальності за воєнні злочини тих, хто прикривається силою ядерної держави.

"Російські державні пропагандисти відкрито погрожують ядерною зброєю. Світові політики готуються до можливості застосування росією так званої тактичної ядерної зброї або хімічної, біологічної зброї", – сказав президент.

Зеленський підкреслив, що вперше за багато десятиліть ядерний шантаж застосовується так відверто.

Зокрема, російські державні пропагандисти на своїх медіаресурсах вираховують, скільки часу потрібно, щоб ядерні ракети вдарили по столицях Європи, розповідають, як підірвати ядерні заряди в океані, щоб радіоактивною хвилею "змило все на Британських островах", готують інфографіки, хизуються, що Росія може перетворити будь-яку державу на "ядерний попіл".

"Чому це відбувається? Це відчуття безкарності. Вони звикли, що business as usual завжди повертався у відносини всіх держав із Росією. І навіть зараз у Європі є політики, які не соромляться зв'язків із російською державою після всього, що армія Росії наробила в Україні", - наголосив Зеленський.

Також Президент України припустив, що такий стан справ може призвести до збільшення у світі кількості ядерних держав.

"Якщо Росія вдається до ядерного шантажу, то різним силам у світі може здаватися логічним і для себе набути ядерну зброю. Сказати, що це небезпечно для всього світу – це нічого не сказати", – заявив Зеленський.

Читайте також: