Читайте в цьому рецепті про те як приготувати класичний французький омлет, як домогтися того щоб у цієї страви був гладкий, шовковисто вершковий зовнішній шар, практично без слідів підсмажування, і ніжна волога серцевина.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти для французького омлету:
- 3 яйця;
- 1 щіпка солі;
- 1-2 слайси сиру;
- 25-30 грам вершкового масла;
- перець мелений чорний (за смаком);
- мікс салатів або шпинат (для подачі).
Для початку потрібно швидко віником перемішати яйця, щоб жовтки з'єдналися з білками до однорідної суміші. Яєчна маса повинна тягнутися, якщо її підняти виделкою.
Далі сильно розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям діаметром 20-22 см.
Додаємо вершкове масло: воно повинно почати пінитися, але не стати коричневим. Виливаємо акуратно яєчну суміш і чекаємо 5-6 сек., поки яйця злегка схопляться.
Як тільки омлет загусне знизу, а зверху ще буде рідким, потрібно провести виделкою уздовж країв омлету, щоб відокремити їх від сковороди. Струшуючи сковороду, зміщуйте його до протилежного від себе бортику.
Смажимо омлет 1 хвилину, акуратно при цьому підвертаючи його рулетом за допомогою силіконової або дерев'яної лопатки і прокладаючи смужками твердого сиру.
Готовий омлет подається відразу ж з міксом салатів або шпинатом, приправивши сіллю і свіжомеленим чорним перцем за смаком. Можна використовувати будь-яку іншу зелень або овочі в своїй подачі: петрушку, кріп, томати, огірки, капусту.
Читайте також:
Орудує маніяк: поліція шукає чоловіка, який відрізає носи. Камери зняли відео.
Прям як у Путіна: Павло Зібров після скандального корпоративу зізнався, що у нього є двійник.
Лукашенко ошаліє: ЗСУ ліквідували білоруського полковника разом з літаком.
До речі, до яєчної суміші можна додати трохи рубаної зелені або покласти в омлет начинку на етапі закладення країв (Крок № 5).