У 2004 році він був гордістю України, так як став четвертим на Олімпіаді в Афінах, а сьогодні штангіст-суперважковаговик Геннадій Красильников став пособником російських окупантів і за злочин проти батьківщини сяде у в'язницю.

Стало відомо, що сьогодні, 26 травня 2022 року в Чугуєві Харківської області співробітники СБУ затримали 45-річного українського важкоатлета Геннадія Красильникова. Йому і трьом його посібникам інкримінують коригування вогню російських окупантів.

Найцікавіше, що у 2014 році після анексії Криму і початку бойових дій в Донбасі, Красильников допомагав евакуювати людей з тимчасово непідконтрольних територій України і надавав гуманітарну допомогу всім, хто її потребував.

Ось тільки судячи з усього, за вісім років погляди спортсмена кардинально змінилися, та так круто, що тепер він звинувачується в пособництві окупантам.

Зазначимо, що Геннадій Красильников є майстром спорту міжнародного класу з важкої атлетики. Штангіст-суперважкоатлет двічі встановлював національні рекорди, один з яких досі не побитий.

Красильников двічі виступав за збірну України на Літніх Олімпійських іграх у суперважкій категорії чоловіків, посівши 9 і 4 місце у фінальному заліку.

"Геннадій Красильников-особистість у важкій атлетиці, безумовно, помітна. Одне те, що він брав участь вже в двох Олімпіадах, вигідно відрізняє його серед інших спортсменів. Але унікальність таланту 27-річного штангіста не тільки і не стільки в цьому. Більше дивує інше. Не володіючи видатними даними саме для суперважкої категорії, Геннадій бореться практично на рівних з атлетами, які важать півтора і більше центнерів", - писали про спортсмена видання в 2004 році.

Читайте також: