Рятувальники попереджають про надзвичайний рівень пожежної небезпеки на Вінниччині, Житомирщині та Одещині.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"Увага! 27 травня у більшості районів західних, Вінницької, Житомирської та Одеської областей надзвичайний рівень пожежної небезпеки", - йдеться в повідомленні.

Мешканців цих регіонів працівники ДСНС закликають бути вкрай обережними з вогнем на відкритих територіях, а також під час прибирання присадибних ділянок.

Так, наприклад, що стосується Житомирської області, то не можна забувати, що російські окупанти окупували територію зони відчуження Чорнобильської АЕС більш ніж на місяць. Таким чином, з-понад 70 машин, якими раніше гасили пожежі в зоні, залишилося менше десяти, бо інші просто викрали.

На додачу до всіх сприятливих пожежам факторів (зокрема, палів трави) додалися ще й міни з розтяжками. У густо замінованій зоні тварини стають жертвами вибухових пасток, а самі вибухи призводять до нових загорянь.

“Цьогоріч у березні вже горіло понад сім тисяч гектарів чорнобильских лісів, але дощі не дали пожежі поширитися. Незабаром літо – небезпека лише зрростатиме”, – акцентують увагу екологи.

Що ж стосується Вінничини, то за даними Українського гідрометеорологічного центру, у п’ятницю, на цій території очікують сонячну погоду. Температура повітря прогріється вдень прогріється від 22-24 градусів тепла. Вітер західний, 7-12 метрів за секунду.

Влада регіону просить мешканців утримуватись від спалення сухої трави та сміття, а також не розпалювати багаття у лісових масивах. Окрім того, на Вінниччині заборонено відвідувати ліси - це пов'язано з реальною загрозою виникнення пожеж у лісах та мінімізації їх наслідків. Відповідний наказ "Про встановлення заборони на відвідування лісів населенням" 28 березня підписав голова Вінницької обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Борзов.

Читайте також:

"Говоритимуть іншою мовою": Україна отримала потужний козир. Кремль буде лихоманити.

Готуємося до паніки і депресії: Арестович не витримав і розповів, чого очікувати.

"Чекаємо від Києва прийняття вимог": Кремль зробив гучну заяву.