Керівникам російських кладовищ терміново розіслали лист Міністерства будівництва та житлово-комунального господарства РФ, в якому прописано наступну вимогу: на всіх російських кладовищах необхідно ретельно приховувати могили військовослужбовців РФ, загиблих під час вторгнення в Україну.

Відповідний документ опублікував Telegram-канал "Російський борщ".

Ось що говориться в документі:

Організаціям, які надають ритуальні послуги, необхідно уникати створення на кладовищах алей з могил "загиблих захисників Росії, оскільки це візуально створює помилкове враження про великі масштаби людських втрат, понесених в ході спеціальної військової операції".

Крім того, чиновники вимагають від директорів російських кладовищ не ховати на одній ділянці більше одного російського військовослужбовця, який загинув в Україні.

У документі містяться і більш нелюдські вимоги. Наприклад, всім керівникам кладовищ наказано до кінця травня замаскувати могили російських військовослужбовців таким чином, щоб звичайні люди навіть не здогадалися, хто там похований.

"Необхідно провести благоустрій могил загиблих російських військовослужбовців таким чином, щоб в надгробній композиції не домінувала військова тематика", - наголошується в розпорядженні.

І що найцікавіше: подібні заходи пропонується впровадити під ширмою Всеросійського конкурсу з прикраси могил, про який ми писали раніше.

Читайте також:

Кладовища ростуть на очах: в РФ з'являються свіжі могили військових. Фото.

Є олігархи, готові виділити гроші на усунення Путіна, - російський опозиціонер.

Колекціонуємо вуха: російський солдат розповів дружині, чим займається в Україні.