У Путіна вимагають, щоб Україна "усвідомила реальну ситуацію" і прийняла всі вимоги Росії.

Як повідомляє УП, про це заявив прес-секретар президента Путіна Дмитро Пєсков.

"Москва чекає від Києва прийняття вимог Москви і усвідомлення ситуації де-факто-реальної ситуації, яка існує", - заявив Пєсков.

Правда, він не уточнив, чи усвідомлюють в Кремлі всю реальність ситуації, в якій лише за два місяці армія Росії зазнала в Україні таких втрат, які вже побили всі світові рекорди. Це стосується і втрат живої сили, і втрат техніки.

Тим часом, на питання, чи стосується це, в тому числі, "територіальних поступок", Пєсков відповів: "Це не територіальні поступки, Києву потрібно визнати ситуацію де-факто і просто тверезо оцінити".

Раніше фінансист-мільярдер Джордж Сорос заявив, що вторгнення Росії в Україну, можливо, стало початком третьої світової війни, тому для Заходу важливо завдати поразки силам президента Володимира Путіна.

Сорос сказав, що Путін, який говорить ,що "спецоперація" в Україні йде за планом і досягне всіх цілей Кремля, тепер вважає, що вторгнення було помилкою, і готується до переговорів про припинення вогню.

"Але перемир'я недосяжне, тому що йому не можна довіряти. Чим слабкіше стає Путін, тим більш непередбачуваним він стає", - сказав він.

Мільярдер додав, що Євросоюз повинен зрозуміти, що Путін може відключити російський природний газ, на який в даний час припадає близько 40% потреб Європи, "поки це дійсно боляче".

Читайте також:

У НАТО зробили заяву: Путін зробив помилку. Тепер ніхто не знає, що буде.

У МВС попередили: Росія може знову атакувати Київ і Чернігів.

Готуємося до історичного голоду: пшениці залишилося всього на кілька тижнів. Такого ще не було.