Черешня-улюблена багатьма ягода, яка з'являється в магазинах і на ринках всього на кілька літніх тижнів. Не дивно, що кожен хоче цим періодом скористатися по максимуму. Ось тільки черешня часто обробляється пестицидами і якщо їх концентрація значно перевищить норму, то це здатне викликати неприємні для людського організму реакції. Подібна проблема вже мала місце бути в Києві.

Стало відомо, що в Києві зафіксовано перше отруєння черешнею. Про це передавати Головне управління Держпродслужби в м. Києві на своїй Facebook-сторінці.

"Надійшло звернення про отруєння громадянина, який вживав черешні Cerezas-Cherries (виробник Іспанія), які він купив на столичному ринку. Фахівці відібрали зразки для аналізу", - сказано в повідомленні.

Після дослідження ягоди центральною випробувальною державною лабораторією Держпродслужби в Київській області та м. Києві, в продукті був виявлений фосфорорганічний інсектицид "Бромофос" в концентрації 0,13 мг/кг (при нормі не більше 0,07 мг/кг), що не відповідає вимогам ДСТУ EN 12393-1.2.3:2003. Цей фактор міг стати причиною отруєння і виникнення анафілактичного шоку у потерпілого заявника.

"Черешня Cerezas-Cherries, виробник Іспанія, знята з реалізації на оптовому ринку "Фермер" за адресою: м.Київ, вул. Електротехнічна, 18", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку з інцидентом, Головним управлінням Держпродслужби в м.Києві підготовлено та направлено лист Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції України в м. Києві з проханням вжити заходів реагування відповідно до законодавства.

До речі Держпродслужбі в черговий раз розповіли, як правильно мити фрукти щоб змити з них всю хімію:

  • у глибоку миску потрібно налити кип'яченої води і додати 1 чайну ложку соди;
  • в отриманий розчин потрібно занурити куплені в магазині фрукти і овочі;
  • далі плоди слід помити звичним способом: фільтрованої водою або водою з-під крана. Це потрібно для того, щоб прибрати залишки соди.

Читайте також:

Це буде переворот: Алла Пугачова погрожує розповісти щось страшне через Путіна.

Почалася анексія Маріуполя: людям масово роздають російські паспорти.

Війська Путіна вийшли на одну з головних українських трас. Чого побоюватися.