Ось уже більше трьох місяців весь світ спостерігає вторгнення російських військ на територію України. Якщо взяти минулий тиждень, то просування російських військ залишається повільним, так як вони стикаються з триваючою обороною України. Ось тільки експерти попереджають українську сторону про можливу пастку від окупантів.

Так, у своїй щоденній доповіді Американський інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що сили РФ, ймовірно, відмовилися від спроб оточити великі українські військові формування і замість цього намагаються створити три "котла" поменше.

За даними Інституту, російські окупанти, ймовірно, спробують домогтися одночасного оточення декількох невеликих осередків українських сил в Донецькій і Луганській областях: більш широкий район Сєвєродонецька (включаючи Рубіжне і Лисичанськ), Бахмут-Лисичанськ, навколо Золотого (на північний схід від Попасної) і навколо українських укріплень в Авдіївці.


"Російські сили минулого тижня просунулися вперед більше, ніж протягом ІНШИХ днів травня, але це просування залишається повільним, обмежується меншими цілями, ніж припускав Кремль, і стикається з триваючою обороною України; вони не являють собою великого прориву", - йдеться в заява Інститут.

Читайте також:

Це буде переворот: Алла Пугачова погрожує розповісти щось страшне через Путіна.

Почалася анексія Маріуполя: людям масово роздають російські паспорти.

Війська Путіна вийшли на одну з головних українських трас. Чого побоюватися.