Після 3-х місяців війни в Україні багато експертів задаються питанням, чи можна ставити Білорусь В один ряд з Росією? Ще б пак, хоч війська Лукашенка офіційно не беруть участь у військових діях в Україні, але весь світ спостерігав, як чітко Білорусь використовується в якості майданчика для нанесення ракетних ударів по мирних українських містах і дислокації своїх військових підрозділів. Схоже, крапку в цій історії поставив прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко.

Так, в ефірі держтелеканалу Білорусь-1 ввечері 24 травня у програмі "до півночі" Головченко заявив, що РБ поставляє зброю Російської Федерації, пише 24 канал.

Таким чином всім стало зрозуміло, що коли Лукашенко каже, що його країна "не є агресором" у повномасштабній війні, розв'язаній Росією проти України, то він бреше.

Роман Головченко фактично зізнався, що білоруська зброя допомагає вбивати українців, оскільки використовується для потреб Росії. Також він повідомив, що у Білорусі є спільні програми з Росією.

"І, звичайно ж, зброя зараз дуже затребувана не тільки для внутрішніх потреб республіки, але і для Російської Федерації. У нас є спільні програми. Зараз ми інтенсивно працюємо над поліпшенням того, що було, ведемо науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи, в тому числі з урахуванням досвіду подій в Україні. Саме тому зараз дуже відповідальний і динамічний період для білоруської оборони", - заявив він.

Зазначимо, що Роман Головченко очолював Державний військово-промисловий комітет у 2018-2020 роках.

Зараз він визнає, що санкції Заходу дуже боляче вдарили по Білорусі, так як використовувалося у військовій промисловості дуже багато західних комплектуючих.

Саме тому виробники "зайнялися імпортозаміщенням, зміцнили зв'язки з російськими виробниками".

Читайте також:

Російський бойовий флот не може підійти до узбережжя України. Капітани налякані.

Віктор Павлік зміг покинути Україну. Його дружина розповіла, як це вийшло.

ПриватБанк обрадував українців: багато хто довго чекав цього рішення.