Вже не перший раз в різних, в тому числі і в зарубіжних виданнях з'являються різного роду повідомлення про смертельну хворобу Путина.

За словами російського соціолога Ігоря Ейдмана, ця інформація поширюється з однією дуже хитрою метою.

"Почастішали вкидання, що він смертельно хворий на рак, що його хочуть змістити, що верхівка шукає йому заміну. Джерела в основному каламутні від пабліку "Генерал СЗР", до купленого Луб'янкою на корені режисера Олівера Стоуна. Всі вони, а також якісь колишні співробітники розвідок, анонімні олігархи і джерела в Кремлі зливають подібні чутки в Західну пресу і російськомовні опозиційні ЗМІ, типу Медузи і інсайдера",-пише Ейдман.

За його словами, "мета у таких вкидань - вселити противникам, перш за все англійцям і американцям, що проти Путіна не має сенсу проводити якісь серйозні спеціальні операції, раз він і так помре або втратить владу. Мовляв, головне поки хворий живий, його не злити, не робити різких рухів, щоб він не почав ядерну війну, а далі він просто зникне і все налагодиться".

"Путін же - патологічний боягуз, істерично трясеться за своє життя. Звичайно, він дуже наляканий тим, що Байдена і Джонсон фактично оголосили його вбивцею і військовим злочинцем. За таким звинуваченням зазвичай слідує покарання. Бен Ладен і Касем Сулеймані на тому світі не дадуть збрехати.

В інформаційній кампанії, що представляє Путіна "уходящей натурой", видно почерк російських спецслужб.

Читайте також:

Росія терміново перекидає в Україну списані танки без захисту. Відео.

Зеленський зробив заяву про мирні переговори. Почнуться після активної фази.

Російський бойовий флот не може підійти до узбережжя України. Капітани налякані.