Розпочалася 91-та доба героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню. На Лиманському напрямку противник активізував ведення бойових дій, тому влада в черговий раз нагадала жителям цих регіонів, що залишатися зараз там небезпечно.

Так, наприклад, у вівторок, 24 травня, російські війська обстріляли місто Слов'янськ Донецької області касетними снарядами. Про це заявив голова Слов'янської міської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях.

"24 травня Слов'янськ знову піддався обстрілу. Касетні снаряди прилетіли в приватну забудову одного з мікрорайонів. Жертв вдалося уникнути лише тому, що люди з будинків вже виїхали. Цей приклад ще раз наочно доводить: залишатися в місті небезпечно! Обстріли стають все більш руйнівним. Досвід сусідніх громад говорить про те, що їхати треба зараз, поки є така можливість", - написав він.

Відзначимо, що небезпека касетних боєприпасів полягає в тому, що він розривається в повітрі, випускаючи десятки, а іноді і сотні дрібніших бомб, здатних покрити територію розміром в кілька футбольних полів. Це означає, що всі, хто знаходиться на цій території, включаючи мирних жителів, ризикують загинути або отримати травми.

Читайте також: