У Москві сталася пожежа в храмі Петра і Павла в Лефортові. Про це ввечері у вівторок, 24 травня, повідомили росЗМІ з посиланням на очевидців події.

Так, в прес-службі ГУ МНС РФ по місту повідомили, що близько 21:00 загорілася окремо стоїть господарська споруда за адресою Солдатська вулиця, будинок 4. За деякими даними, там знаходиться хрестильний будинок.

"Сталося загоряння в окремій господарській споруді на території храму Петра і Павла на вулиці Солдатська, будинок 4. Його площа склала 150 квадратних метрів", – сказано в офіційному повідомленні.

На відео з місця подій видно чорні клуби диму і вогонь на тлі куполів.

О 21:59 пожежу було локалізовано, о 22: 58 – повністю загашено. За даними рятувальників, постраждалих немає.

До слова, Храм Петра і Павла – парафіяльний храм в Москві в районі Лефортово, дуже старовинний, його побудували в 17 столітті. У 1613 році його освятили на честь Миколи Чудотворця за участю царя Михайла Федоровича Романова.

Відзначимо, що за останні 3 місяці це вже, як мінімум, третє загоряння в російських храмах. Так, в лютому 2022 року в Москві горів Богоявленський кафедральний собор на вулиці Спартаківській. Пожежа сталася в трапезній, прибудованій до основної будівлі храму.

Крім того, не так давно загоряння сталося на покрівлі храму Великомученика Георгія Побідоносця в Москві. В цьому випадку допомога прибула дуже швидко і рятувальникам вдалося оперативно збити відкрите горіння.

А ось Свято-Казанському Чимеевскому чоловічому монастирю в Курганській області так не пощастило. Там в результаті пожежі повністю згорів дерев'яний храм. Площа загоряння склала 165 квадратних метрів.

Читайте також: