Стало відомо, що російські і китайські військові літаки увійшли в розпізнавальну зону ППО Південної Кореї. Про це повідомили у вівторок південнокорейські ЗМІ з посиланням на південнокорейський Об'єднаний комітет начальників штабів (JCS).

Так, згідно з опублікованими даними, два Китайські літаки, імовірно Xian H-6, увійшли в зону ППО послідовно починаючи з 07:56 за місцевим часом. О 09: 58 в зону протиповітряної оборони увійшли чотири військові літаки РФ (два винищувачі і два бомбардувальники Ту-95) і ще два літаки КНР.

В Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї зазначили, що Китайські і російські літаки покинули KADIZ близько 10:15 за місцевим часом.

Відзначається, що маневри здійснювалися без попереднього повідомлення, тому в повітря були підняті винищувачі ВПС Південної Кореї.

"Два Китайські і чотири російські бойові літаки не порушили повітряні кордони Південної Кореї", - підкреслили південнокорейські військові, пояснивши, що розпізнавальна зона визначена для того, щоб іноземні повітряні судна могли ідентифікувати себе, щоб уникнути випадкових зіткнень.

А вже близько 15: 40 в межах ППО Південної Кореї були помічені чотири Китайські і два російські літаки. Цього разу китайська сторона повідомила Сеул про проведення планового польоту в рамках спільних навчань Москви і Пекіна.

Відзначимо, що так звана розпізнавальна зона ППО Південної Кореї охоплює не тільки повітряний простір країни, але і частково район, Що відноситься до міжнародного повітряного простору. Незважаючи на це, південнокорейські військові вимагають заздалегідь попереджати про намір увійти в розпізнавальну зону і цілі польоту.

Читайте також: