У процесі надання української армії зарубіжної військової допомоги, схоже, може розгорітися скандал.

Справа в тому, що Федеральна рада безпеки Німеччини вже цілий місяць гальмує процес надання українським військам 100 одиниць БМП Marder. І це при тому, що компанія-виробник Rheinmetall вже подавала запит на поставку техніки.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Bild з посиланням на внутрішній лист Міноборони Німеччини.

За даними видання, в документі йдеться, що першу партію з 100 придатних для використання Marder можна відремонтувати "протягом шести тижнів", іншу частину - в термін до 15 місяців.

Це означає, що якби федеральний уряд вже схвалив декларацію про наміри, подану Rheinmetall і українським урядом у березні, перші БМП вже могли б перебувати в Україні.

Однак через доктрину Шольца "без важкої зброї", що діяла на початку війни, Rheinmetall спочатку не наважилася звернутися до уряду з проханням про таку угоду з Україною.

22 квітня заявка компанії нарешті була подана до Федеральної ради безпеки, який контролює уряд, і там вона досі заблокована.

Представник уряду Крістіані Хоффманн на брифінгу в понеділок заперечила, що Німеччина затягує процес передачі важкого озброєння, повідомляє Укрінформ. "Для таких заяв немає жодних фактичних підстав. Федеральний уряд поставляє Україні за певними критеріями великі обсяги зброї з тим, щоб держава могла захищатися проти російської агресії", – заявила Гоффман. Вона відмовилася вдаватися до конкретних деталей, зазначивши, що оприлюднити список озброєнь, що поставляються Україні, ніхто не буде.

Читайте також:

Гроза росіян: у мережі показали грізні "Бандеромобілі" для ЗСУ. Фото.

Лукашенко заявив, Як Україна буде молити його про допомогу. Поруч сидів Путін і смикав ногами. Відео.

В Україні почнуться перевірки пенсіонерів. До чого потрібно готуватися.