За його словами, Україна зуміла наблизитися до фінальної стадії в бойових діях. Зараз перед українськими військами стоїть важливе завдання-вигнати російських окупантів з території нашої країни.

Як повідомляє Сегодня, про це Михайло Подоляк розповів в ефірі проекту FREEДОМ на Youtube-каналі "Україна 24".

"Ми зараз входимо у фінальну фазу, питання-скільки часу вона займатиме. Вона може затягнутися трошки, тому що росіяни, при всіх гучних заявах, сконцентрували залишки своїх ресурсів і хочуть перейти в так звану позиційну війну. Вони хочуть окопатися на певних частинах території, як вони робили в 2015 році", – зазначив радник глави ОПУ.

Подоляк також попередив про те, що нинішня фаза війни буде дуже важкою і жорсткою, потрібно готуватися до того, що будуть серйозні втрати.

"Україні потрібно деблокувати всі наші області, включаючи Донецьку і Луганську. Україні потрібно вигнати всіх цих "дивних хлопців" подалі. Ця фаза війни, яка буде називатися фазою контрнаступу, буде досить жорсткою для нас, і, на жаль, ми будемо втрачати своїх людей... Але нам доведеться цю криваву фазу звільнення своїх територій в будь – якому випадку прожити", - заявив він.

Тим часом, ще один радник глави Офісу президента Олексій Арестович раніше заявив, що бойові дії в Україні навряд чи закінчаться до кінця літа.

"Мені цілком зрозуміло, що до осені ця війна навряд чи закінчиться", - сказав він.

У зв'язку з цим представник ОП вважає чесною пропозицію президента Володимира Зеленського продовжити воєнний стан на 90 днів - до 23 серпня.

"Щоразу продовжувати воєнний стан на 30 днів - це давати помилкові надії українцям", - переконаний Арестович.

Читайте також:

Це вже серйозно: Британія збирається озброїти Молдову. Путіна затискають.

Берлусконі заявив, що українці повинні погоджуватися на умови Путіна. Як вам?.

Кінець Путіну: США відправлять в Україну "зброю судного дня". Ось і почалося.