Розсольник за цим рецептом готується зі свининою, перловою крупою і картоплею і виходить дуже смачний, наваристий і ситний.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти для розсольнику:
- м'ясо на кістці-800 г;
- морква-200 г;
- цибуля ріпчаста-300 г;
- вода-3150 мл;
- огірки солоні-370 г;
- крупа перлова-80 г;
- картопля-400 г;
- кріп свіжий за смаком;
- лавровий лист-2 шт;
- часник-3 зубчики;
- рослинна олія-3 ст. л.;
- сіль-2 ч. л.;
- перець чорний мелений - ½ ч. л.;
- огірковий розсіл-400 мл;
- томатна паста - 1 ст. л.
У каструлю покласти м'ясо, залити 3 л води, довести до кипіння і зняти піну.
Варити на слабкому вогні 1 годину.
Промити перлову крупу і залити окропом, залишити на 1 годину.
Розігріти сковороду з 1 ст.л. рослинного масла і обсмажити цибулю, нарізану невеликими кубиками, 3 хв. на середньому вогні.
У сковороду додати моркву, нарізану тонкою соломкою, 1 ст.л. рослинного масла, перемішати і обсмажувати на слабкому вогні 4 хвилини.
Перекласти овочі зі сковороди в миску.
У цю ж сковороду додати 1 ст.л. рослинного масла і дрібно нарізані солоні огірки, додати 150 мл води, томатну пасту і тушкувати із закритою кришкою 30 хвилин на слабкому вогні.
Через 1 годину дістати м'ясо з бульйону, відокремити від кісток і нарізати кубиками.
З перлової крупи злити воду і додати в каструлю з бульйоном, туди ж відправити нарізане м'ясо і продовжувати варити ще 20 хвилин на слабкому вогні.
Потім в каструлю додати картоплю, лавровий лист, пасеровані овочі і варити 10 хвилин на слабкому вогні.
Потім додати сіль, подрібнений часник, мелений перець, пасеровані огірки, розсіл і варити ще 5 хвилин на слабкому вогні.
Вимкнути вогонь і дати розсольнику настоятися 15 хвилин.
Подавати розсольник зі сметаною, перед подачею посипати свіжим кропом.
Читайте також: