Парад Перемоги, яким завжди дуже пишалася Росія і який вона завжди використовувала як головний інструмент військової пропаганди, в 2022 році можна сміливо назвати "парадом ганьби". Грандіозного видовища не вийшло, ще й Спікер Кремля Дмитро Пєсков розчарував.

Так, росіяни очікували побачити видовищне авіашоу, а також оцінити "літак судного дня" Іл-80 – повітряний пункт управління, який мав би перевозити вище керівництво РФ у разі ядерної війни.

Також Міністр оборони Росії Сергій Шойгу раніше заявляв, що в параді на Красній площі Москви будуть задіяні 77 літальних апаратів. У часности над Червоною площею 9 травня повинні були пролетіти три "четвірки" літаків Су-24, Міг-31 і Су-57. А ще група з восьми Міг - 29СМТ повинна була пролетіти у формі літери Z, що стала символом жорстокого нападу РФ на Україну.

Ось тільки вранці 9 травня стало відомо, що повітряна частина параду в Москві до Дня Перемоги 9 травня скасована. Відповідне рішення було прийнято нібито у зв'язку з несприятливими погодними умовами. При цьому у Москві вранці 9 травня спостерігалася мінлива хмарність, дощу або грози не було.

До речі, в колишні роки погода" не заважала "Кремлю проводити повітряний парад в небі - для цього хмари над Москвою "розганяли" за допомогою спеціальної технології.

Більш того, росіяни в соцмережах почали писати, що погода не настільки погана, щоб скасовувати з цієї причини проведення повітряної частини святкування.

ДО РЕЧІ, захід було скасовано і в інших найбільших містах Росії: Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Самарі, Мурманську, Новосибірську, в Калінінграді і Ростові-на-Дону.

Нагадаємо, що військовий парад у столиці РФ розпочався о 10 годині ранку (по Києву). На Червону площу прибули президент РФ Володимир Путін і міністр оборони Сергій Шойгу. Останній привітав військовослужбовців і об'їхав парадні війська; Путін виголосив традиційну промову, в якій спробував виправдати війну проти України.

За даними Міноборони Росії в ході взяли участь 11 тисяч військовослужбовців. У 2022 році піша колона була сформована з 33 парадних розрахунків. До складу механізованої колони увійшла 131 одиниця сучасної військової техніки, а також історична техніка - представлена легендарним танком Перемоги - Т-34-85, який відкрив проходження механізованої колони.

До речі, за даними Генштабу ЗСУ, на ранок 9 травня українські військові знищили 199 літаків і 158 вертольотів армії Росії.

Читайте також:

Ганьба на параді Путіна: замість армії вивели лижників з лижами. Відео.

Щось починається: у Росії не стало топ-менеджера, наближеного до Кремля.

Пекло в Росії: безліч швидких, крики про допомогу. Ось і почалося. Відео.