Авторитетне європейське видання Bloomberg опублікувало матеріал, в якому йдеться про те, що вже 4 травня цього року Росію наздожене справжнісінький дефолт

Про це повідомляє ТСН.

Зазначається, що саме 4 травня закінчується період, наданий російській владі для переказу 650 млн дол. купонних і основних платежів після того, як на початку квітня кошти були заблоковані через спробу здійснити транзакцію в рублях.

Російська сторона поки годує Захід обіцянками, мовляв, необхідна сума є, вона ще рухається по фінансовій системі. Але в Європі слабо вірять Кремлю.

"Доларам ще доведеться пройти останні етапи. Станом на другу половину дня 2 травня в Європі платежі ще не надійшли, принаймні, в одну з розрахункових палат. Ускладнення є результатом широких фінансових та економічних санкцій, накладених на Росію після її вторгнення в Україну. Вони включають санкції проти деяких найбільших кредиторів країни, арешт активів і заморожування валютних резервів країни", – розповіло джерело з Євросоюзу.

У той же час видання зазначає, навіть якщо платежі Росії дійдуть до адресата і держава уникне дефолту – "це буде тимчасовим перепочинком". Все тому, що через кілька днів у Кремля настає новий термін сплати відсотків у доларах і євро за суверенними облігаціями.

Читайте також:

Готуються до середини травня: у США назвали три області, які хоче захопити Путін.

Росіяни вже панікують: український снайпер "косить" їх за допомогою дрона. Відео.

Не стало легендарного захисника України. Син розповів, як це сталося.