Вже наступного тижня Євросоюз може схвалити нафтове ембарго і санкції проти Ощадбанку, що стане ще одним істотним ударом по російській економіці. Тим часом російські чиновники стверджують, що в Росії все під контролем, а всі санкції вже в найближчому майбутньому будуть зняті.

Так, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що" на порядку денному " переговорів між Україною і Росією серед іншого є скасування санкцій проти РФ. Однак при цьому ні слова не сказав, що для зняття обмежень потрібна" як мінімум " зупинка бойових дій на Україні.

Про це повідомляти сайт МЗС РФ, який наводить інтерв'ю Лаврова китайському виданню"Сіньхуа".

Пряма мова Лаврова:

"Зараз російська і українська делегації фактично в щоденному режимі по відеоконференцзв'язку обговорюють проект можливого договору.

У цьому документі повинні бути зафіксовані такі елементи постконфліктного стану справ, як постійний нейтралітет, без'ядерний, позаблоковий і демілітаризований статус України, а також гарантії її безпеки.

На порядку денному переговорів також є питання денацифікації, визнання нових геополітичних реалій, скасування санкцій, статусу російської мови та інші".

Лавров також додав, що результатом переговорів може стати "створення інституту держав-гарантів, серед яких, перш за все, постійні члени Ради Безпеки ООН, включаючи Росію і КНР".

Росія за його словами, виступає за продовження переговорів.

Читайте також: