Сьогодні, 28 квітня 2022 року, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш перебуває з візитом в Україні. На даний момент він приїхав у звільнену Бородянку в Київській області, яка серйозно постраждала від російських ударів. А вже завтра, 29 квітня, Антоніу Гутерреш сподівається евакуювати військових і цивільних з "Азовсталі". Саме тому координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані повідомила, що їде до Запоріжжя для підготовки до цієї евакуації. До речі, було озвучено ще одну цікаву думку.

Так, генеральний секретар Організації Об'єднаний Націй Антоніу Гутерреш заявив, що дипломатичними зустрічами війну Росії проти України не закінчити.

Війна в Україні триватиме до тих пір, поки "Росія не вирішить покласти їй край", і будь-які зустрічі на це не вплинуть, заявив Антоніу Гутерреш журналістам CNN після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним.

"Війна закінчиться, коли РФ вирішить її закінчити, і коли після припинення вогню з'явиться можливість серйозної політичної угоди. Ми можемо проводити скільки завгодно зустрічей, але це не те, що покладе край війні", - підкреслив генсек ООН.
До речі, перед поїздкою до Путіна і Зеленського Антоніу Гутерреш зустрінутися з турецьким президентом Реджепом Ердоганом.
Гутерреш і Ердоган обговорювали переговори між Україною і РФ, в яких Туреччину залучили в ролі посередника. У тому числі піднімалося питання щодо подолання гуманітарної кризи в Україні.
Сторони підтвердили спільну мету-якнайшвидше припинення війни в Україні та"створення умов для припинення страждань мирного населення".