Маріуполь Донецької області найбільше населених пунктів в Україні постраждав через атаки окупантів. Ще б пак, число загиблих мирних жителів, за попередніми даними місцевої влади, вже перевалило за 20 тисяч. Російські окупанти захопили практично все місто, крім "Азовсталі", де бійці Азова мужньо тримають оборону. Але у всього є межа.

Так, командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) в новому відеозверненні попросив застосувати до захисників Маріуполя процедуру "extraction" за прикладом операції в Дюнкерку в 1940-му році. Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінка.

Вся справа в тому, що російські військові останнім часом постійно обстрілюють завод Азовсталь важкими авиабомбами. При цьому разом з українськими військовими підрозділами там знаходяться сотні жінок, дітей і людей похилого віку.

При цьому особливо складна ситуація з пораненими, так як польовий госпіталь на межі виживання. Ще б пак, через тривалу опади і постійні обстріли російської авіації і артилерії вони не могли поповнювати запаси ліків – знеболюючих, антибіотиків, препаратів для наркозу. При цьому потрібно оперувати людей з відірваними кінцівками, з осколковими і кульовими пораненнями доводиться під світлом налобного ліхтаря.

"Маріупольський гарнізон військових-це понад 500 поранених бійців різного ступеня тяжкості, їм дуже потрібна медична допомога, тут немає ні умов, ні препаратів, ні персоналу, який міг би їм допомогти. А також сотні цивільних осіб, серед яких жінки і діти. Ми просимо надати нам безпеку на території третьої держави. Спасибі", - сказав Сергій Волинський.

Командир каже, що час працює проти бійців та їхніх підопічних, саме тому він просить у найближчі години застосували процедуру "екстракшн" за прикладом операції "Динамо" (Дюнкерська операція, Дюнкерська Евакуація) часів Другої світової війни.

ДОВІДКА: Процедура extraction або ексфільтрації передбачає вивезення, виведення військових і цивільних з місця бойових дій в безпечну зону (в даному випадку — на територію третьої держави). Ця тактика застосовується, коли ситуація має всі загрозливі ознаки втрати контролю і може призвести до знищення особового складу.

Так, в 1940 році військові Британії і Франції були оточені німецькими військами і заблоковані в районі міста Дюнкерк. Однак Гітлер погодився на рятувальну операцію і таким чином було врятовано понад 300 тисяч французьких і британських солдатів.

Пряма мова: "62 дні ведемо бойові дії в повному оточенні, зараз територіально знаходимося на заводі "Азовсталь", виконуємо завдання разом з опинилися в оточенні підрозділами полку Азов та іншими підрозділами…

Також цивільні поранені, яким ми їм надаємо допомогу настільки, наскільки можемо. З нами знаходяться сотні цивільних жителів, десятки дітей, багато людей з обмеженими можливостями, літніх людей. Ситуація важка, є проблеми з водою".

Читайте також:

Санкції працюють: Остапчук показав, як росіяни готують Pepsi в банках для консервації.

У Зеленського повідомили Путіну погані новини. Це увійде в історію.

Напади у Путіна: збирає генералів і вимагає говорити тільки про перемоги.