26 квітня Володимир Путін прийняв генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, який вважав за потрібне обговорити ситуацію на Україні, приділивши особливу увагу Маріуполю і заводу "Азовсталь". Зазначимо, що ця зустріч президента Росії і генсека ООН — перша після початку російської спеціальної військової операції на Україні.

Президент РФ Володимир Путін заявив на зустрічі з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, що в Маріуполі зараз немає бойових дій.

"Там ситуація складна, і може бути, і трагічна, але вона проста насправді. Я сьогодні тільки розмовляв з президентом Ердоганом, він говорив про те, що там йдуть бойові дії. Там немає бойових дій, вони закінчені", - заявив російський диктатор.

Також він повідомив, що з Маріуполя вийшло за сприяння РФ 130-140 тисяч осіб.

"І вони можуть їхати, куди завгодно. Хтось хоче в Росію, хтось хоче на Україну, куди завгодно. Ми їх не тримаємо, надаємо всіляку допомогу і підтримку. Те ж саме можуть зробити і цивільні особи, якщо вони є на території Азовсталі", - сказав президент РФ.

Зазначимо, що кількома годинами раніше, в ході переговорів з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, Путін заявив про припинення вогню в Маріуполі і про нібито повне захоплення міста російськими окупантами.

Що ж стосується військових на" Азовсталі", то Кремль зажадав від офіційного Києва віддати наказ скласти зброю "заблокованим на" Азовсталі"військовослужбовцям і бойовикам націоналістичних батальйонів".

"У зв'язку з порушеним Реджепом Таїпом Ердоганом питанням про ситуацію в Маріуполі Президент Росії зазначив, що це місто звільнене і бойові дії там не ведуться", – пише сайт Кремля.

Відповідальність за важке становище заблокованих на комбінаті людей і захисників міста Путін за давньою звичкою російських окупантів поклав на Україну.

Читайте також: