Якщо Кремль і зважиться натиснути на так звану ядерну кнопку, це може закінчитися летальним результатом і для самого Путина.

Про це в інтерв'ю "Україна 24" заявив екс-міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Досить ясно прозвучало, що не секрет для західних служб, де знаходиться Путін, в якому саме бункері. І не треба думати, що не існує методів, у разі, коли всі обмеження зняті (а застосування ядерної зброї – це зняття обмежень), цільового удару по тому місцю, де знаходиться особисто Путін", - зазначив Аваков.

Екс-міністр також зазначив, що ядерна зброя для Росії – це скоріше атрибут для залякування, але не для практичного застосування. На його думку, в сьогоднішніх реаліях Путіну просто невигідно застосовувати ядерну зброю.

"Ну, сенс який? Куди? На лінії фронту, де відбувається зіткнення армій? Майже нереально, тому що ти не будеш бачити різниці, хто від цього більше постраждає. Великий мегаполіс? Ну, якщо ти взагалі кінчений, ти знищуєш територію і взагалі не хочеш з нею ніколи мати справу. На сході країни? Незрозуміло, тому що незрозуміло буде, куди буде йти троянда вітрів і чи не постраждають твої території... тобто таких обмежень так багато, що застосування ядерного заряду – це скоріше необхідний атрибут кийки, але ніяк не атрибут для реалізації", - резюмував Аваков.

Читайте також:

Яке ж воно криворуке: ешелон з російською технікою пішов під укіс. Відео.

"Згорнуть військову кампанію": Арестович розповів, що буде, якщо Путін захопить Донбас.

Командувач армією Литви: Росія відновить війська і вдарить через 5-10 років.