Вторгнення російських військ в Україну триває вже два місяці, проте всупереч очікуванням, Путін не зміг взяти Київ. При цьому нове російське командування заявляє, що в нових планах Москви заплановано "встановити повний контроль" над Донбасом і південними регіонами України. Радник глави офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському виданню "Медуза" розповів деякі моменти, що буде далі.

Так, радник глави офісу президента Олексій Арестович вважає, що Росія має намір згорнути військову кампанію в Україні після повного захоплення Донецької та Луганської областей. І повернутися до мирних переговорів для зняття санкцій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю для видання "Медуза".

При цьому радник глави офісу президента Олексій Арестович вважає, що сил, які російські війська зараз зібрали на Донбасі, мало, щоб рішуче перемогти ЗСУ.

За його словами, нинішній російський наступ на Донбасі просувається не так, як очікували в Москві, оскільки окупантам протистоять "злі і мотивовані" найбільш боєздатні українським підрозділи.

"(Операція на Ізюмському напрямку, - ред.) пояснювалася чисто політичним рішенням - вийти на кордони Луганської та Донецької областей і оголосити про перемогу. Їх завдання тепер (після провалу початкового плану) - заявити, що це перемога. Потім вони хочуть згорнути кампанію. Повернутися до переговорів, головне завдання яких - зняти санкції", - додав Арестович.

Читайте також:

Буде перемога: в Україні почали роботу над новим літаком "мрія".

Ходорковський: "Путін зазнає поразки, він не піде до кінця".

Чорна смуга: Росія позбулася ще одного бойового корабля.