За останніми даними Командування Повітряних Сил ЗСУ з початку війни проти України російські окупанти втратили 181 літак та 154 гелікоптери і щодня ці цифри збільшуються.

Ні для кого не секрет, що авіація Повітряних Сил ось уже два місяці героїчно виконує у повітряному просторі України всі завдання по знищенню окупанта, здійснює прикриття наземних військ та наносить вогневі ураження по позиціях російських військ.

Так, 21 квітня у Запорізькій області були знищені три російські вертольоти (два "Ка-52" і один "Мі-8). До одного з них доклав руку боєць, який святкував в той день день народження і для пілотів вертольоту кольору "хакі" це закінчилось сумно - боєць їх просто-напросто переграв і знищив.

Про це написали представники Генштаб ЗСУ. Причому стверджується, що цьому солдату всього лише днем раніше показали, як саме користуватися пересувним зенітно-ракетним комплексом.

"Збили з голки. Збивав молодий хлопець, якому за день до цього показали, як цим апаратом користуватися. Сталося це в його день народження», — розповів Альфа, командир підрозділу, воїни якого знищили Ка-52.

До слова, "Голка" -це зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження низьколітучих вертольотів і літаків.

Зазначимо, що всього по Україні за підсумками доба 21 квітня була надзвичайно врожайною для української ППО, адже було знищено одразу 15 повітряних цілей:

  • 3 літаки (попередньо Су-34, Су-35, Су-25);
  • 3 вертольоти (два Мі-8 та один Ка-52);
  • 9 БпЛА ОТР («Орлан-10»).

Читайте також:

Буде перемога: в Україні почали роботу над новим літаком "мрія".

Ходорковський: "Путін зазнає поразки, він не піде до кінця".

Чорна смуга: Росія позбулася ще одного бойового корабля.