Так, командувач збройними силами Литви вальдемарас Рупшис заявив, що з Росією варто бути завжди напоготові. Більше того, військовий впевнений, що стратегічна поразка у війні в Україні здатна підживити реваншистські настрої в Росії і тому через 5-10 років слід чекати нової війни.

"Російський реваншизм нікуди не подівся. Не скажу, що Росія вже програла всі битви, але просто через те, що Україна вистояла - вони вже програли війну. Відступ від Києва чітко продемонстрував невдачу їх первісного наміру... Думаю, зараз у них вже мало надій розбити українську армію. У спорті друге місце-це дуже почесно, однак у війні потрібно тільки перше місце", - зазначив командувач.

Про це він сказав в інтерв'ю литовському мовнику LRT, пише Цензор.Ні.

Генерал-лейтенант також припускає, що російського диктатора Володимира Путіна ввели в оману, саме тому він і "уявив, що у нього найкраща армія в світі", проте опір українців показав, що велич була у Радянської Армії завдяки українцям, а росіяни не володіють ні честю, ні гідністю.

"...Думаю, російська армія, генерали, офіцери, навіть спецслужби, які малюють Путіну картину, яка нібито склалася у Росії, напевно, самі не вірили, що Путін може прийняти рішення про напад на Україну. А коли прийняв, то, напевно, були в шоці", — заявив він.

Рупшис зазначив, що військові загрози майбутнього будуть залежати від того, які сили будуть при владі в Росії.

"На мою думку, якщо Росія не зміниться, вона залишиться загрозою для нас і для НАТО. До того ж, загроза може стати навіть більшою, і країни Альянсу повинні діяти насамперед на стримування. Росію потрібно стримати від того, що вона зробила зараз – коли вирішила напасти на Україну", – розповів він.

За словами військового, повномасштабний відкритий напад Росії на Україну фундаментально змінив ситуацію в Європі, і НАТО прораховує можливі сценарії на найближче майбутнє і більш далеку перспективу, в тому числі - що і як буде відбуватися, якщо Росія зважиться на агресію проти країни-члена.

Читайте також:

Буде перемога: в Україні почали роботу над новим літаком "мрія".

Ходорковський: "Путін зазнає поразки, він не піде до кінця".

Чорна смуга: Росія позбулася ще одного бойового корабля.