Вже ні для кого не секрет, що 24 квітня 2022 року в Києві президент України Володимир Зеленський прийняв держсекретаря США Ентоні Блінкена і міністра оборони Ллойда Остіна. Цей візит високопоставлених американських чиновників в Україну-перший з початку повномасштабної війни з Росією. За результатом зустрічі було прийнято важливе рішення.

Ентоні Блінкен і Ллойд Остін зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, Міністром оборони Олексієм Резніковим і міністром внутрішніх справ Денисом монастирським. За інформацією CNN, зустріч тривала близько 90 хвилин.

Стало відомо, що за підсумком зустрічі, в Україну найближчим часом повернуться дипломати США. Посольство США в Києві може запрацювати вже з наступного тижня.

Дипломати почнуть "з одноденних поїздок до Львова" і "перейдуть до інших частин країни і, в кінцевому підсумку, відновлять присутність в Києві", — сказав високопоставлений представник Держдепартаменту в коментарі журналістам.

Крім того, Блінкен і Остін пообіцяли надати чергову військову допомогу Україні та іншим країнам регіону, які турбуються про подальшу ескалацію військового конфлікту з боку Росії.

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни в Україні американське посольство перемістилося з Києва до Львова, а потім до Польщі.

Крім того, найближчим часом буде призначений посол США в Україні. Цю посаду може зайняти досвідчена дипломат Бріджит Брінк. Зараз вона діючий посол США в Словаччині.

Про головного претендента на роль посла відомо те, що Бріджит всю свою дипломатичну кар'єру присвятила меті просування політики США в Європі та Євразії, має великий досвід роботи на пострадянському просторі, а також володіє російською мовою. Крім того, Бріджит Брінк має багатий досвід роботи в складних регіонах, в тому числі охоплених війною. Раніше вона працювала в Сербії, на Кіпрі, в Грузії та Узбекистані, а також в Раді національної безпеки Білого дому.

Читайте також:

Чорна смуга: Росія позбулася ще одного бойового корабля.

Росія використовує ракети, які передала їй Україна в 90-х роках під гарантії безпеки.

Все спалено? У Москві відрепетирують парад на 9 травня без військової техніки.