Стало відомо, що російські окупанти викрали сина маріупольчанки Ольги Новікової, яка відома в Україні як громадський діяч у сфері кіно. Окупанти зажадали від жінки викуп у розмірі €5000, а якщо вона відмовиться від їх умов, то наступний ролик жінці пообіцяли зняти про те, як стратять її сина.

При цьому російські військові не обіцяють відпустити полоненого.

Про ситуацію стало відомо 24 квітня, на перший день Паски. Відомо, що росіяни дали термін для збору грошей до понеділка, 25 квітня.

Радник голови офісу президента Михайло Подоляк опублікувавши пост, в якому заявив, що російські солдати діють ще гірше організації ІДІЛ.

"Російські військові все більше нагадують бойовиків ІДІЛ. Росія повинна бути визнана державою-терористом",-заявив Подоляк і зазначив, що РФ повинна бути визнана державою-терористом.

Молода людина дійсно представляється на відео Олексієм Новіковим і невпевнено стверджує, що "його не били", годували і давали воду.

Відомо, що Олексій Новіков 2004 року народження є студентом Маріупольського державного університету, служив у ТрО Маріуполя з 25 лютого. Хлопець потрапив у полон до російських військових 23 квітня недалеко від міста.

Зазначимо, що Ольга Новікова є директором міжнародного кінофестивалю "Кіно і ти", який проходив у Маріуполі, керівницею міжнародного тв-проекту в Україні "Wadada news for kids" і співзасновницею Асоціації кінокомісій України.

Раніше це ж відео публікував радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. Радник мера зазначив, що Ользі подзвонили російські військові, повідомили про те, що Олексія взяли в полон і вимагають викуп, але при цьому не обіцяють відпустити полоненого.

"Не за повернення. Не за безпеку. А просто за збереження життя. Дали час до ранку понеділка. Погрожують, що в разі неотримання грошей знімуть на відео його страту. Це-справжній тероризм. Хлопця тримають в районі села Малоянісоль. Новіков Олексій проходив службу в ТРО. В даний час Україна включила його в список полонених. Але гарантій збереження життя досі немає", - повідомив радник мера.

Читайте також:

Можете залишитися без грошей: названі 4 знака Зодіаку, яких чекають проблеми в цьому році.

Дрімучий народ: у Росії думають, що Бандера - це новий президент України. Відео.

Секрет розкритий: чому Зеленський носить обручку на середньому пальці.