Рівно 2 місяці тому, 24 лютого 2022 року, президент Росії Володимир Путін оголосив про початок так званої "спеціальної військової операції" в Україні з порятунку російськомовного населення. З тих пір це призвело лише до загибелі тисяч людей і руйнування багатьох мирних міст. Вся Україна щодня молилася про те, щоб Великдень у 2022 році відзначати під мирним небом і вільними від російських окупантів. На жаль, так не сталося і сьогодні, 24 квітня, Президент України звернувся до своїх громадян все ще у військовій формі, а не у вишиванці, як це було завжди.

Президент Володимир Зеленський привітав український народ зі святом Воскресіння Христового, записавши потужне відео в Софії Київській.

Це місце, за словами Зеленського, він вибрав не випадково, адже саме цей собор вистояв за часів ординської навали і нацистської окупації, і зараз він вселяє віру в світле майбутнє і силу нашого народу.

"(...) Сьогодні ми всі віримо в нову перемогу України. І впевнені, що нас не знищить жодна орда і погань. Ми долаємо важкі часи. І в цей день більшість з нас не в світлому одязі-і я зокрема. Але ми боремося за світлу ідею. На світлій стороні", - зазначив президент у своєму привітанні.

В першу чергу згадав Зеленський про образ заступниці Богородиці Оранти. Поки є Оранта, є Софія, а з нею стоїть Київ, а з ним – і вся Україна, переконаний глава держави.

Зеленський також зазначив, що " у цей великий день ми всі віримо, що наш Світанок скоро настане. ( ... ) І Воскресіння Христове, яке символізує Велику Перемогу життя над смертю. ( ... ) Нехай перемога життя буде символом не тільки цього свята. Нехай життя виграє битву в смерті кожен день".

"Велике свято дає нам велику надію і незламну віру в те, що світло переможе темряву, добро переможе зло, життя переможе смерть, а значить неодмінно переможе Україна!",- підсумував президент.

Він привітав кожного українця і українку з цим світлим святом і закликав:

"Бережіть себе. Бережіть своїх близьких. Бережіть Україну! Христос воскрес! Воістину воскрес!"

Читайте також:

"Буде перемога!": Ольга Сумська побачила знак і показала фото.

Новина дня: ЗСУ ліквідували двох генералів Путіна, третій – в реанімації. Хана штабу.

Це вже серйозно: У США не виключають ядерного удару. Путіна вже попередили.