Ні для кого не секрет, що метою другої фази "спецоперації" Росії на Україні є встановлення повного контролю над Донбасом. Про це відкрито днями заявив заступник командувача військами ЦВО з військово-політичної роботи Рустам Міннекаєв. Ось тільки незалежні військові експерти кажуть, що російська армія зовсім не вчиться на своїх помилках, а тому і на Донбасі її чекає повний провал.

Російські збройні сили завжди входили в ТОП-10 найсильніших армій світу. Однак, на практиці виявилося, що росіяни добре виглядають лише на навчаннях, але не на полі бою. До таких висновків прийшов американський професор, історик Фредерік Каган, пише УНІАН.

Так, військовий експерт з Американського інституту підприємництва, назвав військо РФ "армією Потьомкіна". Все вказує на те, що російські війська під час навчань не демонстрували реальний результат, а неодноразово репетирували заздалегідь написаний сценарій, що не кращим чином позначилося на стані Збройних сил.

На думку експерта, складнощі, з якими зіткнулася російська армія при спробі захоплення Києва, швидше за все, будуть спостерігатися і на наступному етапі війни, на сході України.

Однією з основних помилок військового керівництва Росії є те, що Москва не дає своїм солдатам перепочинку і не намагається поліпшити або переоснастити бойові підрозділи. Їх просто кидають в бій на іншому напрямку.

"Вони [росіяни] не беруть паузу, яка була б необхідна, щоб знову скоординувати ці сили, взяти тиждень або два, щоб зупинитися і підготуватися до більш широкого наступу. Швидше за все, вони зможуть захопити якусь територію. Ми не думаємо, що вони зможуть захопити всі області [Донецьку і Луганську] протягом наступних трьох тижнів", - говорить Мейсон Кларк, аналітик Інституту вивчення війни.

Не в останню чергу на провал РФ в Україні також вплине те, що російські генерали віддають перевагу батальйонно-тактичним групам по 800 осіб. Їх комплектують з підрозділів, які раніше не працювали один з одним.

І ще, незважаючи на те, що ландшафт на сході України більш відкритий, через переважно в'язкий грунт військам доведеться направити свої танки по дорогах, як це вже було в Київській області. Тобто подальші дії ЗС РФ багато в чому передбачувані, і українській армії буде простіше з ними впоратися.

Якщо поставки західного озброєння продовжаться, українська армія зможе проводити контратаки проти росіян.

"Цілком можливо, що українська армія, при належному забезпеченні ресурсами, відсуне війська РФ із зайнятих позицій", - говорить Каган.

Читайте також:

Це вже серйозно: У США не виключають ядерного удару. Путіна вже попередили.

Почалося! ЗСУ вибивають ворога з Харківщини, звільнено три населені пункти.

Не стало двох янголят – маленької Єлизавети і Соні. Армія РФ не щадить дітей.