Багато хто погодиться, що тема мародерства сьогодні актуальна як ніколи. І хоч крадіжки у воєнний час є військовим правопорушенням, але це зовсім не зупиняє російських окупантів. Більш того, цивільне населення страждає не тільки від військових, але також і від своїх власних земляків. Київська область тому підтвердження.

І правда, українці, які покинули свої будинки рятуючись від обстрілів, зіткнулися з проблемою збереження свого майна під час військових дій. А ще буває, що злодії "працюють" в оселі громадян прямо під час обстрілів, будучи в епіцентрі бойових дій, в той час коли власники майна знаходяться в бомбосховищах.

Показовий випадок стався в Забуччі Київської області. Про це написав Обозреватель.

Так, на АЗС "КЛО" в Забуччі Київської області відеокамери зафіксували мародерів, які розкрадали майно заправки і співпрацювали з окупантами. Камери були вимкнені 10 днів, а потім раптом включилися. Завдяки цьому злочинці були ідентифіковані.

На опублікованому відео можна побачити, як кілька цивільних виносять з автозаправки майно і складують його на візки і машину. Поруч з ними стоїть бронетехніка окупантів з відповідним маркуванням "V".

У якийсь момент до мародерів підходить один з військових країни-агресора, якому ті тиснуть руку, а потім показують де ворог може заправити свою техніку.

Читайте також:

Це вже серйозно: У США не виключають ядерного удару. Путіна вже попередили.

Почалося! ЗСУ вибивають ворога з Харківщини, звільнено три населені пункти.

Не стало двох янголят – маленької Єлизавети і Соні. Армія РФ не щадить дітей.