Мало хто знає, але голки сосни неймовірно ефективний і екологічно чистий засіб в боротьбі з різного роду шкідниками саду та городу. Перевага їх не тільки в натуральності, але і в універсальності використання, оскільки хвоя захищає практично всі городні культури, плодові дерева і ягідні чагарники.

Існує помилкова думка, що хвоя від сосни сильно закисляет грунт і пригнічує рослини. Саме тому всі люди, які
проживають в регіонах з хвойними лісами, як правило, вивозять соснові і ялинові голки зі свого городу, хоча опале листя та інші рослинні залишки активно використовують в якості добрива. Як виявилося, і даремно.

Так, наприклад, не всі знають, що соснова хвоя здатна захистити картоплю від дротяники. Для цього при посадці в кожну лунку потрібно класти жменю суміші голок і деревної золи, а посадковий картопля зверху. Городники кажуть, що пухка хвоя не тільки захищає картоплю від шкідників, але і забезпечує повітряний дренаж кореневій системі, завдяки чому рослина буде формувати більші бульби.

Крім того, запах хвої категорично не переносять попелиця, мідяниця і хрестоцвіті блішки. Тому обприскування настоєм з голок позбавить салат і цвітну капусту від неприємних запахів.

Готуємо розчин так: на 1 кг хвої потрібно взяти 5 л води і помістити в темне місце на тиждень. Кожен день суміш потрібно помішувати, це сприяє виділенню необхідних для боротьби зі шкідниками речовин. Після цього процідити. Перед обприскуванням кущів додати води до початкового об'єму. Додавання 20 г рідкого мила на 5 літрів настою підвищує його дієвість.

А ще хвоя відмінно допомагає в профілактиці сірої гнилі, антракнози, бокальчатой іржі, які небезпечні для ягідних кущів. Це грибкові захворювання спочатку вражають листя, а потім переходять на плоди. Вони можуть стати причиною загибелі рослин, оскільки знижують їх імунітет.

Для захисту кущів використовується настій, приготований з 2 кг голок і 10 л води. Після настоювання близько тижня кущі можна обприскати. На один кущ піде близько 1-2 л розчину.

До речі, коли настій треба приготувати терміново, можна взяти соснові голки, залити окропом в пропорції 1:1 і настоювати добу. Процідити, додати рідке мило-препарат готовий. Такий міцний настій слід перед застосуванням розбавити водою 1: 5. Досвід городників показав, що обприскування треба проводити ближче до вечора. Ефект зростає багаторазово.

За нормами рада така: на кущ смородини — 1,5 л, на кущ агрусу — 1 л, на кущ малини — 2 л, на квадратний метр суниці — 0,2 л, на доросле дерево — 10 л.Смородину і агрус обприскують на самому початку цвітіння, щоб запобігти появі вогнівки. Операцію бажано робити двічі з інтервалом 5 днів.

Нагадавши, ЗСУ уклали цілий загін найманців з Лівії та Сирії.

Також ми повідомляли, що у Росії палає підприємство, яке займалося системами ППО. Люди стрибають з вікон.

Крім того, Путін наказав терміново скасувати штурм" Азовсталі", злякавшись звіту Шойгу.