Вже ні для кого не секрет, що в Росії латинська буква Z стала знаком підтримки військового нападу на Україну.

Стало відомо, що в російському Орлі школярів з прапорами РФ змусили лізти в крижану воду і вибудовувати Z і V. відео з'явилося на Орловському телебаченні в ефірі телеканалу Росія-24.

Йдеться про акцію "пливемо за перемогою" на підтримку російських військових в Україні, яка 20 квітня відбулася в російському Орлі. Школярі, місцеві дайвери, а також члени регіонального відділення Загальноросійського народного фронту (ОНФ) провели захід в історичному місці міста — на Стрілці.

Під диригування вчительки в російському Орлі школярів з прапорами РФ привели до стели і збудували буквою "Z".Так, 80 чоловік з триколорами в руках встали в місці, де зливаються річки Ока і Орлик.

Після цього 20 інших учасників акції спустилися в крижану воду, щоб програти 250 метрів і вибудувати букву "V".

Ось тільки благі, за словами організаторів, наміри акції "пливемо за перемогою", в Рунеті сприйняли скептично. Частина коментаторів орловських пабліков у "ВКонтакте" і зовсім не зрозуміла, чим прохід школярів в крижаній воді і побудова в Z і V допоможе російським військовим і місту в цілому.

Відзначимо, що про появу Z-символіки на банерах і транспорті повідомляють жителі багатьох російських міст. Наприклад, в Краснодарі буквально весь громадський транспорт - автобуси і трамваї - зовні обклеєний буквами Z, ця ж символіка зустрічається на великих рекламних банерах, рідше — на приватних машинах і вітринах.

До речі, багато хто бачить в букві Z зловісну схожість зі свастикою та іншої нацистської символікою. Схожий на Z "Вольфсангель" був знаком кількох військових підрозділів нацистської Німеччини. Символ Z був емблемою 4-ї поліцейської моторизованої дивізії СС, що воювала в тому числі на території СРСР (наприклад, під Ленінградом з вересня 1941 року).

Раніше Hyser писав, що "непереможна" армія РФ тягне в Україну техніку 1970-х років.

Також наш портал повідомляв, що у Болгарії зганьбилися росіяни, які прикинулися українцями: перетворили номер на хлів.

Нагадавши, Данилов заявив, що великий наступ Росії ще не почався.