На думку дієтологів, ранковий прийом їжі в загальному режимі харчування людини є дуже важливим моментом. Ще б пак, від їжі, спожитої на сніданок, багато в чому залежить працездатність людини і його настрій на весь день. Однак, головною вимогою до сніданку завжди є його швидке приготування.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПерекус за 10 хвилин (2 варіанти):
- ковбаса-200 гр.;
- сир-200 гр;
- кріп-4 гілочки;
- яйце - 1 шт;
- сметана-2 ст. л.;
- борошно-60 гр.
Додатково для варіанту в духовці потрібні:
- борошно – 100 гр.;
- сода - 1 ч. л.
Панірування для варіанту на сковороді:
- борошно-60 гр.;
- яйце - 1 шт;
- пластівці без цукру – 150 гр;
- масло для смаження.
Частина, яка готується однаково для обох варіантів:
200 гр. копченої ковбаси або курки потрібно нарізати на дрібні кубики.
200 гр. сиру потрібно натерти на крупній тертці.
4-5 гілочок кропу потрібно дрібно нарізати.
Перекладаємо все в глибоку миску. Додаємо яйце, повні дві столові ложки сметани будь-якої жирності і в останню чергу додаємо 60 гр. борошно. Гарненько все перемішуємо.
Розділимо цю масу на дві рівні частини.
Тепер висипаємо 80-100 гр. борошна на стіл, додаємо 1 ч.л. соди або розпушувача і добре перемішуємо.
Викладаємо одну половину заготовки і замішуємо тісто.
Воно повинно вийти трохи липке, головне - потрібно зібрати його в кулю.
Підготуйте пергаментний папір на деку і сформуйте коло товщиною 1 см.розділіть відразу на 8 частин. Зверху змащуємо сметаною і випікайте в розігрітій до 250°C духовці 10 хвилин.
Повинна вийти смачна коржик з хрусткою сирною скоринкою, яка за смаком буде дуже схожа на піцу. Вона смачна як в гарячому так і в холодному вигляді. Тому такий перекус можна приготувати собі в дорогу.
Для другого варіанту потрібно приготувати паніровку.
Для цього знадобиться 60 гр. борошно. 100-150 гр. кукурудзяних пластівців без цукру-все це потрібно подрібнити товкачем, качалкою або блендером.
Окремо збиваємо одне яйце.
Беремо одну ложку підготовленої маси і формуємо котлетку. Обваляйте її в борошні. Потім занурте в яйце. І тільки тепер в пластівці.
У сковороді розігріваємо 50 мл олії і обсмажуємо все котлетки на сильному вогні по 1,5-2 хвилини з кожного боку.
Повинні вийти хрусткі сирні биточки.
Такий перекус найкраще подавати гарячим. Тоді скоринка залишиться хрусткою а сир буде дуже м'який.
Нагадаємо, раніше Арестович розповів, як Україна покарає Путіна.
Тим часом, СБУ показала відео, на якому Медведчук тремтячим голосом просить, щоб його обміняли.
Також повідомлялося, що український дідусь нагодував кадирівців бринзою з щурячою отрутою.