Північноатлантичний військовий альянс регулярно розгортає морські сили в Балтійському морі, щоб підтримувати оборонний потенціал відповідно до договірних зобов'язань.Однак зараз, схоже, це реакція на погрози Росії, щоб Фінляндія і Швеція не приєднувалися до Альянсу.

Так, стало відомо, що в Балтійське море увійшла частина кораблів 1-ї постійної морської групи швидкого реагування НАТО SNMG1. За офіційною версією вони братимуть участь у навчаннях з сусідніми країнами-союзниками.

Першорядне завдання-продемонструвати присутність союзників в регіоні Балтійського моря і провести спільні навчання з естонським військово-морським флотом.

Дана група складається з п'яти кораблів, а очолює її її фрегат Королівського військово-морського флоту Нідерландів "De Zeven Provinciën".

Прибуття Постійноъ морськоъ Групи 1 (SNMG1) розпочався вранці в четвер, 14 квітня 2022 року. Решта кораблів прийшли вже в п'ятницю в термінал Талліннського порту.

Натовські кораблі простоять в терміналі ще як мінімум тиждень, а наступного тижня на зміну їм прийде вже інша група Військово-Морських сил Альянсу.

Раніше Hyser писав, що при атаці росіян дівчинка залишилася без ніг. Хлопчик позбувся руки.

Також наш портал повідомляв, що Українська чемпіонка ошелешена цінами на житло в Закарпатті.

Нагадавши, він сказав свої останні слова по рації. Україна не забуде цього крику Героя...