Ось уже 50 днів російська армія руйнує все, що їй попадається на шляху. Так, Президент України Володимир Зеленський 14 квітня заявив, що, наприклад, у Харкові за останніх 80 років не було таких руйнувань, які завдали місту російські окупанти. Разом з тим Зеленський впевнений, що в Україні все буде відбудовано і відновлено ще краще, ніж було. Чоловіків вже попередили.

Стало відомо, що в Україні чоловіків призовного віку залучатимуть до відновлення постраждалих під час війни міст. При цьому, за твердженням міністра інфраструктури Олександра Кубракова, задіяні у відновлювальних роботах громадяни не підлягатимуть мобілізації. Про це пише Сьогодні.

До речї, Курбаков не виключає, що чоловіків призовного віку, яких необхідно буде залучити до будівництва, доведеться бронювати, як це сталося з водіями вантажівок.

"Я думаю, що точно для частини якихось людей буде бронювання. Так само як було, наприклад, з водіями вантажівок в логістичних компаніях. У перші дні вони теж зіткнулися з цією проблемою, що є вантажівки, є мережі супермаркетів, яким потрібно перевозити продукти, але немає водіїв", – розповідає міністр.

Для людини це означає, що він буде займатися виключно тими завданнями, для яких заброньований державою і не чим іншим.

Так, Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков вважає, що українські міста, постраждалі в результаті війни можна буде відновити протягом двох років, якщо правильно розподілити роботу. Однак, це буде можливим лише за наявності відповідного фінансування, проектних команд та відсутності бюрократії.

До речі, Олександр Курбаков вже заявив, що в першу чергу будуть відновлювати транспортне сполучення і будуть ремонтувати будівлі, які можна відремонтувати. Далі держава приступить до повністю зруйнованого житла, і це теж розділиться на два етапи:

  • тимчасове житло;
  • якісне, нормальне житло.

Відзначимо, що днями глава партії "Слуга народу" Олена Шуляк заявила, що після війни в Україні зміниться підхід до будівництва житла і головним правилом при проектуванні стане безпека. За її словами, нові будівлі будуть зводитися з бомбосховищами, як це давно роблять у світі, зокрема в Ізраїлі.

Раніше Hyser писав, що Петросян підтримав війну в Україні і готовий вступити в"фронтову бригаду".

Також наш портал повідомляв, що після удару ЗСУ по "Москві" росіяни почали відступ. Подробиця