Жити довго і добре хотіла б кожна людина. Ось тільки є держави, які надають своїм громадянам, які досягли пенсійного віку, всі умови для гідного життя, а є ті, де це в силу економічних аспектів неможливо. Так, наприклад, в Німеччині середня пенсія становить 782 Євро, в Китаї - близько 370 USD, а в Данії - 2900$. Україна на сьогоднішній день платить своїм пенсіонерам дуже мало і кожен шукає спосіб підвищити собі гарантований дохід від держави.

Видання" на пенсії " сотнями отримує листи від читачів, де вони просять підказати як збільшити пенсію. Про деякі хитрощі видання таки розповідати.

Так, нещодавно редакція відповіла на лист від читачки, яка написала, що в 1976 році влаштувалася на роботу, а в 2002 році у неї стався інсульт і вона отримала 3-ю групу інвалідності.

Зараз її пенсія становить 2185 грн, і вона хоче отримувати більше, проте в Пенсійному фонді їй сказали, що для перерахунку виплат потрібно відпрацювати ще три роки за трудовою, але зараз офіційно влаштуватися неможливо.

Отже, видання підрахувало, що стаж читачки становить близько 26 років і саме тому в ПФУ порадили відпрацювати ще кілька років, проте є ще один спосіб – перейти з пенсії за віком на пенсію по інвалідності.

"Тоді до стажу додатково віднесуть період з дня перебування на інвалідності до дня досягнення пенсійного віку. У цьому випадку загальний стаж складе більше 30 років, а виплата з 1 березня – близько 2300 гривень", – порадив фахівець.

Раніше Hyser писав, що Олена Зеленська не витримала і зробила заяву щодо росіян.

Також наш портал повідомляв, що Міноборони Росії офіційно погрожує вдарити по Києву. Подробиця

Нагадаємо, сталася трагедія у Alyona Alyona: путінські військові позбавили життя члена сім'ї