Всі знають, що на минулих вихідних чинний Президент Франції Емманюель Макрон всього лише з відривом в 4% виграв перший тур виборів президента Франції у проросійського політика Марі Ле Пен. Можливо, саме тому його заяви набули більш стриманого характеру.

Стало відомо, що відповідаючи на питання, Чи буде він, як і президент США Джо Байден, використовувати термін "геноцид" для опису вбивств українців російськими військовими, Макрон пішов від відповіді, так як він вважає "братніми народами" українців і росіян. Про це написав Оглядач.

"Сьогодні я був би обережний з такими термінами, тому що ці два народи (росіяни і українці, - ред.)- брати ... я хочу продовжувати намагатися, наскільки це можливо, зупинити цю війну і відновити мир. Я не впевнений, що ескалація риторики служить цій справі", – сказав він.

При цьому він вважає, що" ситуація неприйнятна "– і"на Європейській Землі відбуваються безпрецедентні військові злочини".

ДО РЕЧІ, Президент України Володимир Зеленський вже заявив, що найближчим часом обговорить з президентом Франції Еммануелем Макроном його заяву про те, що дії РФ - не геноцид, а українці і росіяни - брати. При цьому він підкреслив, що такі речі для України "дуже болючі".

Раніше Hyser писав, що Олена Зеленська не витримала і зробила заяву щодо росіян.

Також наш портал повідомляв, що Міноборони Росії офіційно погрожує вдарити по Києву. Подробиця

Нагадаємо, сталася трагедія у Alyona Alyona: путінські військові позбавили життя члена сім'ї