На сьогоднішній день існує висока ймовірність того, що російські загарбники можуть відновити удари по Києву.

Як повідомляє Главред, про це заявила заступник глави Міноборони Ганна Маляр.

Вона зазначила, що до Києва повертатися ще рано, оскільки ворог знову може атакувати. Це стосується й інших регіонів, які на даний момент звільнені від путінських карателів.

"Зараз ще рано повертатися, в тому числі і в столицю. І треба не забувати, що сьогодні в державі є високий ризик застосування хімічної зброї з боку Росії, тому що вони розглядають такі сценарії. І незважаючи на те, що вони випустили по Україні більше тисячі ракет, у них залишається величезний арсенал", – зазначила Маляр.

За словами Маляр, ворог використовує всі сили для того, щоб закріпитися на Донецькому і Луганському напрямках. У той же час, за її словами, росіяни в якості додаткових напрямків розглядають Херсонську і Харківську області.

"У той же час можлива загроза і щодо інших регіонів. Тому на сьогодні не варто розслаблятися, війна є в її активній фазі. Ми не можемо говорити, що спадає активність, зменшуються бої. Вони є, просто тривають на сході України, і дуже запеклі бої", – говорить заступник глави Міноборони.

Нагадаємо, у НАТО вже попередили, що друга фаза війни в Україні буде ще більш кровопролитною.

Тим часом Гармаш зробив заяву: "якщо буде перемога на Донбасі, будемо ганяти росіян по всій РФ".

Також повідомлялося, що найближчим часом Путін програє війну на Донбасі, ресурсів більше немає.