Станом на 12 квітня в Маріуполі загинуло вже більше 22 тисяч людей. Не дивно, що українська влада шукає будь-які шляхи, щоб деблокувати Маріуполь, так як потрібно врятувати мирне майбутнє тих, хто ще поки живий. У Зеленського на цей рахунок є свій варіант, але він повністю залежить від європейських партнерів.

Так, Президент України Володимир Зеленський у своєму новому відеозверненні до українців за підсумками 11 квітня заявив, що Україна все ще залежить від постачання зброєю від партнерів, і в реальності не все так оптимістично, як хотілося б.

Зокрема, Зеленський заявив, що деблокація Маріуполя цілком здійсненне завдання, якби українські військові "отримали літаки і достатню кількість важкої бронетехніки, необхідну артилерію".

Ось тільки, за словами Президента України, ЗСУ не отримують стільки, скільки необхідно, щоб швидше закінчити цю війну.

"Якщо говорити про необхідну зброю, ми все ще залежимо від поставок наших партнерів. На жаль, ми не отримуємо стільки, скільки необхідно, щоб швидше закінчити цю війну, щоб повністю знищити ворога на нашій землі. І щоб виконати ті завдання, які для кожної нашої людини очевидні. Зокрема, щоб деблокувати Маріуполь", - сказав він.

Зеленський розповів, що все ще доводиться про це домовлятися, переконувати, вичавлювати необхідні рішення.

"Упевнений, що ми отримаємо майже все, чого потребуємо. Але втрачається не тільки час. Губляться життя українців. Життя, які вже не повернути. І це-відповідальність і тих, хто досі тримає необхідну Україні зброю на складах. Відповідальність, яка назавжди залишиться в історії.

Як залишиться в історії і наша подяка. Подяка тим державам і політикам, які реально допомогли. Які не зволікали. Які не торгувалися, коли від допомоги залежало життя", - заявив Зеленський.

Раніше Hyser писав, що Путін наказав підривати житлові будинки і школи в Росії

Також наш портал повідомляв, що в Україні хочуть заборонити всю російську музику.

Нагадавши, Путін заявив, що війна в Україні – це "благородна" справа. Загрожує досягти цілей