Наступ Росії на український Донбас почався. Зараз агресор почав перекидання накопичених на кордонах сил і техніки на територію Донецької та Луганської областей.

Паралельно окупанти продовжують обстрілювати Харків і Дніпро. Про це в ефір національного телемарафону повідомив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

На думку Денисенка, наступальну операцію на Донбасі, яку багато експертів називають вирішальною у війні, Росія вже почала.

"З моєї точки зору, цей великий наступ вже почався. Ми повинні зрозуміти, що тут не буде повторення ситуації 24 лютого, коли почалися перші вибухи – і ось ми з цього моменту говоримо, що почалася війна. Великий наступ де-факто вже почався. Росіяни накопичують свої сили, вони продовжують пересувати свою техніку і живу силу в бік Донецької та Луганської областей", - зазначив радник міністра внутрішніх справ. Де-факто вже почався".

Він підкреслив, що глобальних бойових дій на Донбасі поки ще немає. Але вони очікуються з дня на день.

При цьому Росія продовжує завдавати ударів з повітря по мирних українських містах і селах. Минулої ночі повітряна тривога звучала практично по всій Україні. Лунали вибухи в Дніпропетровській області, ворог обстрілював також Харків.

Ключовими і вкрай важливими для української армії напрямками, де вже йдуть бої, залишаються Маріуполь, Рубіжне, Сєвєродонецьк і напрямок Ізюм-Слов'янськ.

Раніше Hyser писав, що російські військові не знають, що таке унітаз. Відео

Також наш портал повідомляв, що в Кремлі вже погрожують НАТО через Швецію і Фінляндію: "безпеки не буде"