Ось уже 46 днів Україна героїчно протистоїть російській агресії і вона сьогодні вже точно не збирається капітулювати перед Росією. Однак потрібно визнати, що для України кожен новий день війни - це величезні втрати - і життя людей, і руйнування економіки. Саме тому Президент України Володимир Зеленський не відкидає зустріч з Путіним і мирні переговори з Росією, незважаючи на те, що це важко робити на тлі численних злочинів російських військових проти українського народу.

Так, Президент Володимир Зеленський каже, що в України немає іншого вибору, окрім як сісти за стіл переговорів з Володимиром Путіним, оскільки тільки він може зупинити війну.

Ось тільки про конкретну дату поки мова не йде. Як кажуть в офісі Президента, дата переговорів двох президентів залежить від того, як довго Збройні Сили України будуть утримувати свої позиції на Сході України і в Маріуполі. Про це пише Українська правда.

Президент Володимир Зеленський вважає, що бої за Схід України і, зокрема, за Маріуполь, визначать хід війни.

"Маріуполь-це, знаєте, серце цієї війни сьогодні. Воно б'ється - ми воюємо, ми міцні. Чим міцніше наша позиція в Маріуполі, тим міцніше наша позиція буде на сході держави, в (районі) ООС, і якщо вони будуть міцнішими, то і стіл переговорів буде для нас ближче, і у нас будуть переваги в діалозі з Російською Федерацією", - заявив Зеленський.

Таку ж думку висловив в ефірі загальнонаціонального телемарафону і радник голови офісу президента Михайло Подоляк.

Він упевнений, що ніякої ситуативної перемоги на Донбасі, на яку розраховує Росія, вона не отримає. При цьому ряд перемог України на Донбасі в найближчі дні, дасть їй можливість отримати більш істотну переговорну позицію, з якою вже можнго буде диктувати певні умови.

"Україна вже готова до великих битв. Україна повинна перемогти в цих битвах, в тому числі на Донбасі. Після цього Україна отримає більш суттєву переговорну позицію, з якою може диктувати певні умови. Після цього президенти будуть зустрічатися", - сказав Подоляк.

Він зазначив, що це може зайняти два тижні, може – три. Однак, за словами Подоляка, вже не має значення, скільки на це буде потрібно часу, так як Росія повинна позбутися своїх імперських ілюзій.

"І президент Зеленський піде на переговори з Путіним тоді, коли у нас будуть абсолютно чіткі позиції для цього", – сказав радник глави ОП.

Раніше Hyser писав, що ЗСУ знищили велику колону ворога разом з живою силою.

Також наш портал повідомляв, що у Києві хочуть перейменувати 5 станцій метро. Список нових назв.

Нагадавши, Зеленський попередив про можливість нових атак