Всі українці назавжди запам'ятають цей день - четвер, 24 лютого 2022 року. День, коли збожеволіле керівництво Росії вирішило почати велику війну проти України. Спочатку на словах все виглядало як "операція зі звільнення російськомовного населення Донбасу", а насправді Буча показала, що" русский мир " вирішив стерти українську націю з лиця землі. Після такого ні про дружбу, ні про нормальні відносини з Росією і мови бути не може, заявляють українці.
Метро для багатьох киян і гостей столиці ось уже 46 днів є другою домівкою. Ще б пак, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну саме станції Київського метрополітену перетворилися на притулок для мирних громадян України.
Начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський впевнений, що у зв'язку зі знищенням українців Росією, потрібно негайно позбутися всіх назв, що асоціюються з цією країною.
Таким чином, він вже звернувся до міського голови столиці Віталія Кличка з ініціативою перейменування 5 станцій метро. Про це він повідомив у Facebook.

Йдеться про станції:

  • Дружби народів,
  • Площа Льва Толстого,
  • Берестейська,
  • Мінськ,
  • Героїв Дніпра.

"Наші люди ховаються на" дружбі народів", поки ця так звана" дружба народів " вбиває їх земляків, сусідів, родичів і знищує нашу країну. Такого не може бути. "Площа Льва Толстого", "Берестейська", "Мінська", "Героїв Дніпра" - туди ж!",- заявив керівник метрополітену.

Брагінський переконаний, що"профільна комісія з найменувань спільно з громадськістю обере гідні назви і увічнить наших героїв".

До речі, українська поетеса Ліна Костенко вже представила свої альтернативні назви для всіх станцій.

Зокрема, станцію " Дружби народів "вона пропонує перейменувати на" єдності України "або" Чорна Гора", Берестейську – на" Бучанську "або" бандерівську", для станції" Героїв Дніпра "Костенко пропонує назви" Героїв Маріуполя "або"Героїв України".

Відзначимо, що на даний момент в Києві частково працюють всі три лінії метрополітену. З 8 квітня роботу червоної лінії метро продовжили від станції "Театральна"до " Академмістечка".

Раніше Hyser писав, що Зеленський попередив про можливість нових атак.

Також наш портал повідомляв, що жителям Ірпеня розповіли, де вони можуть знайти свої машини.

Нагадавши, Арестович розповів, що в Росії вже шукають головного зрадника