Російські військові злочини в Україні - вже не новина для світу. Більше того, російські окупанти з особливою жорстокістю розправляються навіть з тими, хто завжди дотримувався проросійської позиції.

Стало відомо, що в Бучі під час окупації був убитий російськими військовими колишній народний депутат і колишній кандидат у президенти України Олександр Ржавський, який не приховував проросійських поглядів і говорив про гуманність росіян.

Цю новину повідомив прес-секретар Одеської ОВА Сергій Братчук, уточнивши, що лідер політичної партії "Всеукраїнське політичне об'єднання "Єдина Родина" був застрелений російськими окупантами у власному будинку.

Відзначимо, що в одному зі своїх останніх постів в Facebook від 14 лютого Ржавський заперечував можливість звірств російських військ у разі окупації території України.

"Чому РФ не надходила як фашисти в анексованому Криму? Або вони хочуть спочатку захопити всю Україну повністю, а вже потім відправляти всіх в табори? Чому з окупованого Криму виїхала незначна кількість людей?"- писав тоді Ржавський.

Більш детально про смерть Ржавського написав журналіст Олександр Швець. Він зазначив, що даремно Ржавський вважав росіян братнім народом, так як за гіркою іронією долі саме російський військовий позбавив його життя.

"Коли в Бучу увійшли війська агресора і окупанти оселилися в його великому маєтку, Ржавський намагався знайти з ними спільну мову. Але одного разу обурився їх поведінкою і відмовився наливати горілку. Був тут же безжально застрелений. У його ж будинку. На очах у людей. Московські "брати" показали йому своє справжнє обличчя. Щоб вже навіть не сумнівався...", - написав журналіст.

Втім, у дочок Опозиційного українського політика, Аліси та Юлії, своя правда.

Вони написали, що їх батько завжди хотів тільки миру.

Крім того, Аліса і Юлія стверджують, що в їхньому будинку не жили російські солдати, просто одного разу вони увірвалися туди в пошуках їжі і телефонів.

За словами дівчат, їх батько не прекословив росіянам і віддав те, що вони вимагали. Однак через кілька днів після цього до них у будинок увірвався п'яний окупант і став вимагати випивку.

"Алкоголь йому дали (як їжу і телефони раніше), щоб він пішов і не повертався. Однак він хотів не тільки випити, а ще й крові. Він тримав на мушці і мою тітку, яка прибігла на допомогу моєму татові, своєму молодшому брату, але було занадто пізно", - розповіла одна з дочок про той фатальний день.

Раніше Hyser писав, що Київ і Одеса можуть стати цілями нових атак Путіна.

Також наш портал повідомляв, що за словами Арестовича, "Росія стріляє по нас тими ракетами, які ми їм самі віддали".

Нагадавши, українець без човна проплив 4 кілометри, рятуючись від російських окупантів. Фото