Маріуполь - це місто, в якому вперше дії російських військ назвав весь світ масштабним військовим злочином. Ще б пак, росіяни розбомбили пологовий будинок, де знаходилися вагітні жінки, а також театр, який служив притулком для мирних жителів. Так, порт на Азовському морі став одночасно і символом відчайдушного військового опору в умовах постійних бомбардувань і обстрілів з боку російських військових, і ілюстрацією жахливої гуманітарної катастрофи. Люди, яким вдалося втекти звідти, розповідають, що в прямому сенсі вирвалися з пекла.

Історія жителя Маріуполя Дмитра Юріна чергове тому підтвердження.

Чоловік довгий час з початку військових дій залишався в місті разом з мамою. Він допомагав розбирати завали і діставати поранених дітей і жінок після авіанальотів росіян.

А ось після удару російських загарбників по драмтеатру, де жителі ховалися від бомбардувань, чоловік прийняв рішення за всяку ціну покинути окуповане місто.

Можна сміливо заявити, що Дмитру крупно пощастило. Ще б пак, він вибрався з оточеного Маріуполя по морю, здолавши 4 км вплав у крижаній воді за 2,5 години.

Змайструвавши імпровізований костюм з пакетів і пластикових пляшок (в якості страховки і додаткових сил), він відправився на міський пляж, звідки стартував у напрямку селища Мелекіно.

Чоловік згадує, що пройшов уздовж піску вбрід, а потім занурився у воду. Він виплив 150 метрів, паралельно березі, і рушив на захід.

"У мене цокали зуби. Я ховався за одну з пляшок, щоб мене ніхто не бачив. Іноді я відпочивав на буйку", - каже Юрін.

Маршрут довжиною 4 км проходив повз російські позиції в селі Рибальське і до села Мелекіно, яке до війни було пляжним курортом. Чоловіка трясло від холоду. Він знайшов літню пару, яка прийняла його, дала горілки і тарілку борщу.

Село Мелекіно було під контролем Росії. За допомогою сусіда Юріна вдалося сісти на мікроавтобус, який прямував до порту Бердянськ, також окупований російськими військами. За його словами, російські солдати на блокпосту його проігнорували.

"Їм було по 17 або 18 років", - згадує він.

З Бердянська йому вдалося переїхати на територію України-зараз він у Львові.

Раніше Hyser писав, що у мережі порівняли Батьківщину-Матір в Україні і в Росії.

Також наш портал повідомляв, що росіяни в Чорнобилі зняли фари з музейної машини і розбили скло.

Нагадавши, 9 травня Москва отримає 20 тисяч чорних мішків. ЗСУ потужно відбиває наступ Путіна