За словами Христо Грозєва, російським військам просто необхідна термінова мобілізація всього чоловічого населення. Але зробити це за рахунок контрактників не вдасться. Точно також не вдасться мобілізувати всіх цивільних, навіть шляхом залякування.

Про це журналіст розповів в інтерв'ю BBC, відповідаючи на питання про те, скільки може тривати війна в Україні.

"З військової точки зору Росія може продовжити цю війну. Звичайно, вже не по Києву і не по Західній Україні. Тільки на території Сходу і Півдня. Але навіть тільки для цього Росії необхідно провести мобілізацію і додати до числа тих військових, які зараз є, ще, як мінімум, тисяч 150-200.

Цього не вийде зробити на контрактній основі. Навіть якщо залякувати строковиків, щоб вони підписували контракти. Але це все призведе до політичних потрясінь. Тому, Росія може продовжити війну до кінця року.

Хоча, вони вже втратили 15% своїх винищувачів і вертольотів. Але у них залишається ще 85%. У них є дуже багато техніки, але немає реальної кількості офіцерів і солдатів. За нашими оцінками, вони втратили близько 30 батальйонно-тактичних груп. Це величезна кількість, це величезний відсоток", - зазначає Грозев.

Водночас експерт прогнозує, що внутрішній політичний і соціальний переворот в Росії відбудеться набагато швидше.

"Набагато швидше, ніж кілька місяців, матері й дружини дізнаються реальну кількість своїх синів і чоловіків, які не повернулися з цієї війни. І ось це завжди в Росії в таких кількостях завжди доводило до соціальної кризи. Тому, я думаю, що Кремлю вже буде неможливо поповнити війська, коли стане відома реальна кількість загиблих на фронті. Я очікую, що це відбудеться вже протягом місяця", - резюмує Грозєв.

Раніше повідомлялося, що вже і Білорусі настав повний кінець. Країна на межі катастрофи та дефолту.

Також ми повідомляли, що росіян залишають без грошей: найбільший банк ЄС блокує рахунки жителів Росії. Це повний крах.

Тим часом Арестович заявив, що Росія вже хоче закінчити війну в Україні. У Путіна немає ні ресурсів, ні сил.