За 45 днів війни більше половини українців вже звикли до сирен, ось тільки багатьом досі не віриться, що в центрі Європи можуть вибухати бомби і ракети. При цьому, якщо вірити Міністерству оборони США, то по території України Росія запустила як мінімум 1200 ракет. Крім обстрілів величезні руйнування несуть міни, які залишають окупанти після себе.

Так, на сьогоднішній день в Україні потрібно розмінувати приблизно 1/6 частину території, а це ні багато ні мало 82,5 тис. кв. км. такі попередні дані Асоціації саперів України. Потенційно небезпечні території-це південь і схід країни, а також Київська та Чернігівська області.

Не дивно, що ранок 9 квітня в Києві викликав у людей паніку, адже приблизно о 10: 20 за 5 хвилин вони почули 9 гучних вибухів.

Ось тільки Генеральний штаб Збройних Сил України на своїй сторінці в Facebook поспішив заспокоїти жителів столиці, пояснивши, що це працюють піротехніки, які очищають місто після окупантів.

"Якщо ви чуєте вибухи - то це робота саперів зі знищення ворожого арсеналу, що не розірвався, або має ризики детонування", - сказано в офіційному зверненні до киян.

У ЗСУ також зазначили, що в даний момент саперами проводиться активна робота з розмінування території

"Будьте обережні, при виявленні підозрілих предметів, негайно повідомляйте про це службу", – зазначили військові.

Жителям міста не варто хвилюватися через часті звуки вибухів вдалині: це йде процес знищення вибухонебезпечних предметів, які залишилися після російського нападу на Київ. Проте, не потрібно втрачати пильність, необхідно стежити за сигналами тривоги.

Київська влада повідомляла про те, що на основну частину процесу розмінування населених пунктів на цій території буде потрібно не менше десяти днів.

Раніше Hyser писав, що у мережі порівняли Батьківщину-Матір в Україні і в Росії.

Також наш портал повідомляв, що росіяни в Чорнобилі зняли фари з музейної машини і розбили скло.

Нагадавши, Київ оживає: відкрито ще 4 тролейбусних маршрути, запрацювала станція метро "Берестейська".